DE LUISTERLIJN | MARIABERG

De Luisterlijn is de landelijke anonieme hulplijn voor iedereen in Nederland die zijn of haar verhaal kwijt wil, omdat dat bijvoorbeeld in de eigen omgeving niet kan. Juist in deze tijd van sociale isolatie vanwege de maatregelen om verspreiding van corona tegen te gaan zijn we er met een luisterend oor. Als je je alleen voelt omdat er geen bezoek meer mag komen of wanneer je zelf de deur niet uit kunt en niemand ziet.

Omdat sociale activiteiten niet doorgaan of als iemand in je omgeving is overleden aan corona en je niet eens echt afscheid hebt kunnen nemen. Weet dan dat de Luisterlijn er dag en nacht is voor een vertrouwelijk gesprek. Door te luisteren helpen onze 1.500 vrijwilligers mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Met jaarlijks bijna 500.000 oproepen, en ca. 300.000 gesprekken, is de Luisterlijn al meer dan 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die met goed opgeleide vrijwilligers sociale en emotionele steun op afstand biedt. Meer informatie via deze link.

Tijdens de corona-crisis moest iedereen een manier vinden om de dagelijkse gang van zaken zo 'normaal mogelijk' doorgang te laten vinden. Dat geldt ook voor Coöperatie Blauwdorp in de gelijknamige deelbuurt in de wijk Mariaberg.

Speciaal voor de smaaklessen van groep 4 en 5 is een doe-het-zelf pakket ontworpen om thuis of in de klas sodabrood (brood dat rijst middels baking soda in plaats van gist) te bakken. Behalve (magere) yoghurt zitten alle benodigdheden in de doe-het-zelf kit. Onderdeel van het pakket is een instructievideo waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je dit brood eenvoudig en snel kunt bereiden.

Voor het project moestuineren - in samenwerking met Tapijntuin - is gekozen voor een videoverbinding. De kinderen van groep 5 en 6 konden op die manier toch de nabijgelegen tapijntuin beleven én al hun vragen stellen over moestuinieren. Vooraf aangeleverde planten, kruiden en groenten werden tijdens de rechtstreekse videoverbinding gebruikt om de zintuigen te prikkelen.

NIEUWSARCHIEF | MARIABERG

Dit artikel al gelezen? 'Achterstandswijken' terug in Nederland? In ons nieuwsarchief vind je meer artikelen over de wijk Mariaberg in Maastricht die de moeite waard zijn.

WONINGRUIL | MAASTRICHT

Staat jouw woning er niet tussen? Meer woningen te ruil in Mariaberg en Maastricht vind je hier.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com