DE LUISTERLIJN | MARIABERG

De Luisterlijn is de landelijke anonieme hulplijn voor iedereen in Nederland die zijn of haar verhaal kwijt wil, omdat dat bijvoorbeeld in de eigen omgeving niet kan. Juist in deze tijd van sociale isolatie vanwege de maatregelen om verspreiding van corona tegen te gaan zijn we er met een luisterend oor. Als je je alleen voelt omdat er geen bezoek meer mag komen of wanneer je zelf de deur niet uit kunt en niemand ziet.

Omdat sociale activiteiten niet doorgaan of als iemand in je omgeving is overleden aan corona en je niet eens echt afscheid hebt kunnen nemen. Weet dan dat de Luisterlijn er dag en nacht is voor een vertrouwelijk gesprek. Door te luisteren helpen onze 1.500 vrijwilligers mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Met jaarlijks bijna 500.000 oproepen, en ca. 300.000 gesprekken, is de Luisterlijn al meer dan 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die met goed opgeleide vrijwilligers sociale en emotionele steun op afstand biedt. Meer informatie via deze link.

Volwassen buurttheater spreidt zijn vleugels uit

Buurttheater Mariaberg bestaat 10 jaar en staat daar samen met iedereen die het theatergezelschap een warm hart toedraagt bij stil. Het 10 jarig bestaan valt samen met de naamsverandering van de vereniging Buurttheater Mariaberg in de overkoepelende naam Buurttheater Maastricht. Volgens het buurttheater was de naamswijziging nodig omdat buurtbewoners uit andere wijken graag met een lokale variant aan de slag wilden. Onder de gezamenlijke paraplu zullen daarom gaandeweg meerdere buurttheaters hun thuis vinden, zoals grondlegger Buurttheater Mariaberg en sinds 2019 ook Buurttheater Daalhof. In Wiitevrouwenveld en Malpertuis wordt aan een opstart gewerkt van een lokaal theatergezelschap. Wat blijft is de afkorting BTM, omdat deze initialen ook bij de nieuwe naam passen: Buurttheater Mariaberg Maastricht.

Succesvol voorstelling NÈS trekt de wijken in

Buurttheater Mariaberg gaat in februari en maart 2020 met de voorstelling NÈS de wijken in en komt later dat jaar met een nieuwe productie. NÈS was het afgelopen jaar goed voor meer dan 600 bezoekers in het Kumulus Theater. NÈS staat voor NE F*CKING ESCAPE ROOM en gaat over een wachtruimte van een onbekend kantoor, waar de personen een geheime bestelling komen ophalen en daarbij worden begeleid door een 'vreemd kind' via de intercom. Het stuk bestaat uit fragmenten van gesprekken en interviews van de acteurs, die daarbij eigenlijk zichzelf spelen en met het publiek flarden delen van persoonlijke ervaringen over hun verlangen naar een stabiel, warm en veilig nest. Voor veel acteurs van BTM niet per se vanzelfsprekend. En of de bestelling daadwerkelijk geleverd wordt, is nog maar de vraag. Het lijkt wel 'ne f*cking escaperoom'.

Receptie 10-jarig bestaan Buurttheater Mariaberg

BTM viert zoals gezegd zijn 10-jarig bestaan en doet dat allereerst met alle spelers en leden van de verschillende productie-groepen die Buurttheater Mariaberg de afgelopen 10 jaar hielpen opgroeien vanaf de allereerste productie, vijf tot op heden. Buurtbewoners, subsidiënten, partners en iedereen die het buurttheater een warm hart toe draagt, krijgen de gelegenheid om BTM met zijn 10-jarig bestaan te feliciteren op dinsdag 21 januari 2020, van 16:00 tot 18:00 in Buurtcentrum Mariaberg aan de Anjelierenstraat.

NIEUWSARCHIEF | MARIABERG

Dit artikel al gelezen? 'Achterstandswijken' terug in Nederland? In ons nieuwsarchief vind je meer artikelen over de wijk Mariaberg in Maastricht die de moeite waard zijn.

WONINGRUIL | MAASTRICHT

Staat jouw woning er niet tussen? Meer woningen te ruil in Mariaberg en Maastricht vind je hier.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com